Domeinnaam registeren

Wanneer je een website wilt maken is het handig om ook een domeinnaam te nemen. Zo kunnen mensen de website altijd op een eenvoudige manier bereiken. Wanneer een domein in de zoekbalk van een browser wordt ingevuld zal deze de gebruiker leiden naar de desbetreffende website. Je kunt vandaag de dag erg eenvoudig een domeinnaam registeren. Een domein is binnen enkele minuten geregistreerd en kan dan ook spoedig gebruikt worden. De registratie gebeurt op jouw eigen naam, je moet tijdens de registratie dan ook altijd juiste gegevens gebruiken om de registratie succesvol te voltooien.

Hoe moet je een domeinnaam registeren?

De registratie van een domein kan binnen korte tijd worden uitgevoerd. Het is allereerst belangrijk om te bedenken welke naam je precies wilt hebben. Bedenk een interessante of leuke naam voor jouw website. Vervolgens is het slim om via onze handige vergelijking te kijken welk bureau op dit moment de laagste prijs voor een domeinnaam hanteert. Zo voorkom je op eenvoudige wijze dat je teveel geld voor een domein betaalt. Je kunt een domeinnaam registeren via talloze websites, wij hebben daarom een overzichtelijke vergelijking voor je gemaakt zodat je direct kunt zien waar het op dit moment het goedkoopst is.

Op de website van de goedkoopste domeinregistrant staat een speciale zoekbalk waarmee je kunt zoeken naar een domeinnaam. Vul hier de gekozen naam in. Vervolgens krijg je een lijstje te zien met domeinnamen, dit is jouw gekozen naam met daarachter verschillende extensies. .NL is de meest gebruikte extensie voor Nederlandse websites en .com wordt voor internationale websites het meest gebruikt. Kies de gewenste extensie en klik vervolgens door om de bestelling verder af te ronden. Er wordt hierna gevraagd om je persoonlijke gegevens en om gegevens waarmee de betaling kan worden uitgevoerd. Wanneer de betaling succesvol is ontvangen zullen zij de domeinnaam registeren.