Waarom een domeinnaam kopen?

Wil je een webshop lanceren, of heb je een fysiek bedrijf dat je ook online wilt presenteren? Het is van groot belang om je eigen domeinnaam te kopen. Je zorgt op die manier voor de juiste online uitstraling, je kunt eventueel werken aan de waarde van je bedrijf en je voorkomt kaping van een domeinnaam door anderen die je daarmee dwars kunnen zitten.

Eigen domeinnaam met uitstraling

Een eigen domeinnaam biedt uitstraling, waardoor je hier zowel persoonlijk als bedrijfsmatig gebruik van kunt maken. Heb je een bedrijf dat Bakker Schoonmaakbedrijf heet? Dan is het een goed idee om Bakkerschoonmaakbedrijf.nl te registreren. Op die manier zorg je ervoor dat een ieder die je naam ergens voorbij ziet komen en er naar zoekt, automatisch bij jou uit zal komen. Je registreert de naam zonder tussenliggende streepjes en met de .nl extensie, aangezien dat de meeste uitstraling en autoriteit oplevert. Zodra je online zichtbaar bent met een eigen website en een eigen domeinnaam zal je merken dat bezoekers en potentiële klanten je direct meer serieus nemen. We leven in een digitaal tijdperk, waaraan je zeker als bedrijf niet langer ontkomt aan een eigen domeinnaam.

Waarde van je bedrijf

Een goede domeinnaam die je koopt kan er daarnaast toe leiden dat de waarde van je bedrijf sterk toeneemt. Dit geldt vooral voor webshops, die gebruik maken van een generieke term of een keywordrijke term. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoenen.nl, maar ook aan schoonmaakbedrijf.nl. Heb je deze domeinnaam weten te registreren? Dan betekent dit bij de verkoop van je bedrijf dat je daar een belangrijke toegevoegde waarde aan kunt toevoegen. De domeinnaam biedt kansen op het internet, waardoor een groeiend internetgebruik er uiteindelijk voor zorgt dat de domeinnaam je bij de verkoop meer geld op zal leveren.

Voorkom kaping van een domeinnaam

Tenslotte is het van belang om een domeinnaam te kopen, om te voorkomen dat iemand anders dat doet. Dat klinkt wellicht banaal, maar het zou vervelend zijn indien iemand anders bakkerschoonmaakbedrijf.nl registreert, waardoor je klanten misloopt die denken naar jou op zoek te gaan en uiteindelijk ergens anders uitkomen.

Registreer ook eventuele andere extensies zoals .eu en .com of .be op het moment dat je online vindbaarheid van groot belang is en de concurrentie op de loer ligt. Kun je spelfouten voorzien in de domeinnaam? Registreer dan ook de verkeerd gespelde namen en laat die doorlinken naar je daadwerkelijke website.