Zo registreer je goedkoop een domeinnaam

Domeinnamen zijn de online toegang tot allerlei bronnen. Je kunt met een domein verwijzen naar een website die volstaat met handige informatie en nieuwsberichten, een server waar specifieke documenten op staan of simpelweg laten verwijzen naar een advertentiepagina. Om een domeinnaam in bezit te krijgen zul je deze eerst moeten registeren. Het is hierbij belangrijk dat het domein op dit moment vrij voor registratie is en dat je deze dus ook kunt registeren. Wanneer een domein al door iemand anders is geregistreerd zul je deze zelf niet meer kunnen kopen.

Waar is een domeinnaam goedkoop?

Er zijn op het internet meerdere bedrijven die domeinnamen verkopen. Al deze bedrijven hanteren verschillende prijzen voor de domeinregistratie. De meeste bedrijven werken met een standaard jaarprijs. Je betaalt hierbij een jaarlijkse fee om het domein in bezit te houden. Je kunt de domeinbureaus via onze website vergelijken op de verschillende jaarprijzen. Daarnaast zijn er ook nog talloze bureaus die voor het eerste jaar een speciale prijs hanteren. Je kunt hierbij een flink bedrag besparen door het domein bij hen te registeren. Je betaalt het eerste jaar bijvoorbeeld maar 50% van het normale registratiebedrag en bent hierdoor een stuk goedkoper uit.

Wanneer is een domeinnaam goedkoop?

Er zijn bepaalde periodes in het jaar waarin domeinen een stuk goedkoper zijn. Zo hebben veel bedrijven tijdens de feestdagen speciale acties waarbij er tegen een zeer laag bedrag domeinen kunnen worden geregistreerd. Er worden regelmatig acties gehouden tijdens grote sportevenementen, zoals de Olympische spelen en het EK of WK, waarbij je voor een zeer laag bedrag een nieuwe domeinnaam registreert. Deze acties gelden veelal voor .nl-domeinen maar kunnen ook voor .be- of .com-domeinen gelden.

Ad