Domeinnamen kopen

Huidige Domeinnaam-registrars:

Met een domeinnaam kun je zelf een website starten. Het domein biedt de doorgang naar jouw website en helpt anderen om jouw website te bereiken. Je kunt een domeinnaam kopen bij een registratiebureau. Zij zullen het voor je beheren en ervoor zorgen dat alles goed blijft werken. Je betaalt voor een domeinnaam enkele euro’s maar er zijn ook verkopers die aanzienlijk meer vragen. Het is daarom altijd fijn wanneer je een goedkoop bureau kunt vinden. Tenslotte bespaar je zo flink wat geld.

Domeinnaam kopen via internet

Een domeinnaam is online. Het is dan ook logisch dat je deze online moet kopen. Je schaft een domeinnaam aan via de website van een domeinbureau. Zij zullen vervolgens direct een aanvraag indienen bij SIDN, dit is de Nederlandse organisatie die over domeinen gaat. Ga je een domeinnaam kopen dan zal dit dus bij SIDN geregeld worden. Gelukkig regelt het bureau alles voor je en hoef je dus zelf helemaal geen aanvraag bij de SIDN in te dienen. Je kunt de domeinnaam eenvoudig via de site van het domeinbureau kopen. De meeste bureaus accepteren betalingen via iDeal of Paypal waardoor je de domeinnaam vrijwel direct in handen krijgt.

Domeinnaam kopen voor een lage prijs

Als je een domeinnaam gaat aanschaffen dan is het altijd handig om op de prijs te letten. Doordat er meerdere bureaus actief zijn in deze markt worden er door sommige bureaus regelmatig speciale promoties georganiseerd. Je kunt dan een domeinnaam voor een aanzienlijk lager bedrag kopen. Deze bureaus bieden een promotie waarmee je slechts voor enkele euro’s een .nl-domein koopt. Vooral tijdens feestdagen vind je lage prijzen bij de bureaus. Deze periodes zijn ook in deze markt gevuld met allerlei speciale promoties en aanbiedingen waardoor je voor minder geld een nieuw domein koopt.