Wat zijn de kosten van een domeinnaam?

Het registeren van een domeinnaam komt met een investeringsprijs. Het bedrijf waar jij de domeinnaam wilt registeren voert de aanvraag bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) volledig voor je uit. SIDN is de officiële instantie die alle domeinaanvragen verzorgt. Een domeinregistratie kan niet bij SIDN worden uitgevoerd, dit moet door een registar uitgevoerd worden. Er zijn inmiddels honderden registrars in Nederland en het buitenland waar jij .nl-domeinen kunt registeren. Iedere registrar rekent andere prijzen voor de domeinen. Bovendien heeft een groot aantal van deze registrars speciale aanbiedingen waardoor er voor een zeer laag bedrag een nieuwe domeinnaam kan worden geregistreerd.

Aan welke kosten moet je denken?

De gemiddelde registrar rekent voor het eerste jaar een andere prijs dan voor vervolgjaren. De voornaamste reden hiervoor is om een mooie aanbieding aan een nieuwe klant te doen. Wanneer er 50% korting op de prijs van een domeinnaam wordt gegeven is de kans groter dat iemand deze voor het eerste jaar afneemt. Doordat domeinen vaak jaarlijks opnieuw worden geregistreerd is het voor de registrar kosteneffectief om het eerste jaar een mooie korting te geven. Hier kun jij als nieuwe domeineigenaar natuurlijk mooi gebruik van maken.

De meeste registrars bieden domeinnamen vanaf €7,49 aan, toch zijn er ook aanbieders die lagere en hogere prijzen berekenen. Je moet bij een nieuwe domeinnaam rekenen op kosten die liggen tussen €3,49 en €15,99. Op onze hoofdpagina kun jij zeer gemakkelijk een overzicht bekijken van de verschillende aanbieders en zo zeer eenvoudig achterhalen waar jij het goedkoopst een mooie domeinnaam kunt scoren. De meeste registrars bieden de mogelijkheid om met enkele muisklikken een nieuw domein aan te schaffen terwijl je bij andere registrars juist lange tijd moet wachten voordat de aanvraag is voltooid. Over het algemeen geldt dat registrars die lage kosten berekenen voor een domeinnaam ook het snelst het domein registeren en de aanvraag voltooien.