Hoe kun je een domeinnaam zoeken?

Met een domeinnaam geef je anderen direct toegang tot jouw website. Waar je normaal een servercode aan mensen moet doorsturen is het bij domeinnamen mogelijk om het adres in een zoekbalk in te vullen. Als je van plan bent om zelf een website op te zetten dan kun je hierbij ook direct een domeinnaam zoeken. Zo beslis je alvast hoe mensen jouw website kunnen bereiken wanneer deze voltooid is. Het zoeken van een domein is zeer eenvoudig en de zoektocht kan uiteindelijk afgerond worden door het domein daadwerkelijk te registeren. In dit artikel lees jij hoe je gemakkelijk een domein vindt.

Uitzoeken of de domeinnaam vrij is

Voordat een domein geregistreerd kan worden is het belangrijk om vast te stellen of deze niet bezet is. Er bestaat altijd een kans dat iemand anders al jouw gewenste domein heeft geregistreerd. Dit is teleurstellend omdat dit betekent dat jij deze domeinnaam nu niet kunt registeren. Registrars bieden een zeer eenvoudige check aan waarmee je binnen enkele seconden kunt zien of jouw gewenste domeinnaam al bezet is of dat deze nog vrij is. Wanneer jouw domein nog vrij is dan kun je deze direct registeren. Is deze al bezet dan moet je een andere domeinnaam zoeken.

Een nieuwe domeinnaam zoeken

Het kan voorkomen dat je een domein wilt registeren maar simpelweg pech hebt: iemand anders heeft deze al geregistreerd. Gelukkig heb jij in dit geval nog talloze andere opties om toch nog een mooie domeinnaam te bemachtigen. Een bekende methode om toch een gewenste domeinnaam te verkrijgen is door hier ‘123’ voor te plaatsen of ’24’ achter te plaatsen, bijvoorbeeld 123inkt.nl of Kitchen24.nl. Deze bedrijven hadden het oog op de domeinnamen “Inkt.nl” en “Kitchen.nl”, maar deze waren helaas al bezet. Zij hebben er toen voor gekozen om enkele getallen voor en achter de gewenste woorden te plakken om toch nog een goede domeinnaam te krijgen.